Blokhuis krijgt eerste '40 dagen geen druppel'- speldje

Met het overhandigen van het eerste ’40 dagen geen druppel’-speldje aan staatssecretaris Blokhuis is de periode van ’40 dagen geen druppel’ officieel begonnen. Blokhuis: “Het is heel goed als men bewuster omgaat met het drinken van alcohol, omdat het beter is voor je gezondheid. Daarom doe ik graag mee met ’40 dagen geen druppel’ en ik hoop dat vele tienduizenden mensen in Nederland met mij meedoen.” Dit meldt KBO-PCOB.

Alcoholgebruik is voor veel senioren in Nederland zo normaal dat het een gewoonte is geworden. rond alcoholgebruik is de reden voor de actie ‘40 dagen geen druppel’ waar KBO-PCOB als seniorenorganisatie, in samenwerking met IkPas, toe oproept. 
 

'40 dagen geen druppel'-speldje

 
Speciaal voor de actie heeft de KBO-PCOB een zilverkleurig speldje laten maken. Met dit speldje laat je zien dat je mee doet aan 40 dagen geen druppel. De redenatie hierachter is dat de uitdaging makkelijker vol te houden is als mensen weten dat je meedoet aan de actie. Het maakt het ook makkelijker om het gesprek over het onderwerp aan te gaan. Het speldje is gratis voor deelnemers aan de challenge.
 

Alcoholgebruik op agenda kabinet

 
Ook het kabinet heeft het (problematisch) alcoholgebruik hoog op de agenda staan. Maar staatssecretaris Blokhuis benadrukt dat de actie niet betuttelend bedoeld is. Blokhuis: “We zijn niet bezig met een drooglegging in Nederland, een glaasje op zijn tijd is prima. Doel is dat je vooral bewuster met alcohol omgaat, omdat we steeds meer zien wat de risico’s van alcoholgebruik zijn.”
 

Inschrijven 40 dagen geen druppel

 
De inschrijving voor een periode zonder alcohol loopt tot 1 maart 2020. Inschrijven via KBO-PCOB kan op: www.ikpas.nl/kbo-pcob. Het '40 dagen geen druppel-'speldje ontvang je gratis bij inschrijving. De veertigdagenperiode start vandaag.
 
Door: Nationale Zorggids