Logo_igj_inspectie_gezondheidszorg_en_jeugd

Stichting Mosae Zorggroep voldoet aan het eerste deel van de aanwijzing die de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft gegeven. Ook mag Mosae weer nieuwe cliënten aannemen op de drie locaties van Mosae (Campagne, Scharwyerveld en Licht & Liefde). Mosae verleent ouderenzorg en thuiszorg in Maastricht en omgeving. Dit meldt IGJ.

De inspectie gaf Mosae in november 2019 een aanwijzing, dat is een maatregel waarmee de inspectie een zorgaanbieder verplicht om de zorg te verbeteren.
 

Geen cliëntenstop meer

 
De aanwijzing viel uiteen in twee delen. Om te voldoen aan het eerste deel van de aanwijzing moest Mosae uiterlijk op 7 februari 2020 medewerkers op een verantwoorde manier inroosteren. Het zorgaanbod in alle diensten op alle afdelingen moet daarbij passen bij de zwaarte van de cliënten en de behoefte aan zorg die zij nodig hebben. De inspectie stelt vast dat dit binnen de gestelde termijn is gebeurd. Daarom is dit deel van de aanwijzing beëindigd. Ook heft de inspectie de cliëntenstop op die was opgenomen in de aanwijzing.
 

Methodisch werken

 
Voor het tweede deel van de aanwijzing krijgt Mosae uiterlijk tot en met 7 mei 2020 de tijd. In dat deel staat onder meer dat zorgverleners methodisch moeten werken. Ook dienen ze relevante gegevens voor goede zorg in het cliëntdossier vast te leggen. Daarnaast moet Mosae op systematische wijze gegevens verzamelen, registreren en analyseren over de kwaliteit en veiligheid van zorg. Dit heeft als doel om het kwaliteitsniveau van zorg te verbeteren.
 
Door: Nationale Zorggids