Normal_ouderenzorg_ouderen

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft het verscherpt toezicht op twee locaties van Stichting Proteion in het Limburgse Horn beëindigd. Het gaat om De Wachtpost (Venlo) en Hornerheide (Horn). Op beide plekken wonen ouderen met dementie. Proteion heeft de tekortkomingen in de kwaliteit en veiligheid van zorg voldoende weggenomen. Dit meldt IGJ.

De inspectie stelde de locaties De Wachtpost en Hornerheide in juli 2019 onder verscherpt toezicht. Bij verscherpt toezicht let de inspectie extra op een zorgaanbieder. Proteion kreeg een half jaar de tijd om de kwaliteit van zorg te verbeteren.

Op basis van inspectiebezoeken stelt de inspectie vast dat de zorg is verbeterd op beide locaties. Zo ziet de inspectie dat de zorgverleners de cliënten kennen. Hun wensen en behoeften zijn opgenomen in het cliëntdossier. Daarnaast is de inzet en deskundigheid van de zorgverleners verbeterd. Disciplines, zoals arts en psycholoog, zijn beschikbaar en aanwezig. Ook op andere normen zijn stappen gezet waardoor De Wachtpost en Hornerheide (grotendeels) voldoen aan de eisen voor goede zorg.

Voldoende vertrouwen in verbeteringen zorg

Na het instellen van het verscherpt toezicht hebben zowel De Wachtpost als Hornerheide, de raad van bestuur, het management en de zorgverleners serieus werk gemaakt van de noodzakelijke verbeteringen. Proteion heeft voldoende verbeteringen doorgevoerd. De zorgaanbieder is zich ook bewust dat verdere verbeteringen nog nodig zijn. De inspectie heeft er voldoende vertrouwen in dat Proteion deze verbeteringen op eigen kracht behoudt en waar nodig verder doorvoert. De inspectie blijft verdere vorderingen wel volgen. 

Door: Nationale Zorggids