Veel telefoontjes naar Luisterlijn

De Luisterlijn staat roodgloeiend sinds Omroep MAX dinsdag samen met de hulpdienst een campagne is gestart om aandacht te vragen voor ouderen die tijdens de coronacrisis geïsoleerd raken. Er bellen zo'n 1200 mensen per dag naar de speciale telefoonlijn, zo'n 30 procent meer dan normaal. "De helft van de gesprekken gaan over corona", zegt MAX-baas Jan Slagter tegen BuzzE.

Bij de cijfers van telefoontjes is het aantal mensen dat mailt of chat naar de Luisterlijn nog niet opgeteld. "Mensen beginnen steeds meer te beseffen hoe het is om geïsoleerd te zijn. En met steeds meer doden en besmettingen vinden mensen het spannender worden. En dat zie je terug in de cijfers: elke dag bellen er weer meer mensen", zegt Slagter.

De meeste mensen die bellen naar het nummer (0900 0767) zijn tussen de 45 en 65 jaar of 65-plussers. Veel mensen willen ook via de mail hun verhaal kwijt. Ook bij andere hulplijnen, zoals die van het Rode Kruis en die van de Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen, loopt het deze week storm.

Door: ANP