Mosae Zorggroep voldoet aan aanwijzingen inspectie
Stichting Mosae Zorggroep voldoet aan het tweede deel van de aanwijzing die de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd had opgelegd. Mosae verleent ouderenzorg en thuiszorg in Maastricht en omgeving en heeft voldoende verbeteringen doorgevoerd in de kwaliteit en veiligheid van zorg. Dit meldt de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.
 
De inspectie gaf Mosae in november 2019 een aanwijzing, dat is een maatregel waarmee de inspectie een zorgaanbieder verplicht om de zorg te verbeteren. De aanwijzing had betrekking op de drie locaties van Mosae (Campagne, Scharwyerveld en Licht & Liefde).
 
De inspectie constateert dat zorgverleners van Mosae relevante gegevens voor goede zorg vastleggen in het cliëntdossier en dat zij methodisch werken. Mosae analyseert op systematische wijze gegevens over de kwaliteit en veiligheid van zorg. Dit heeft als doel om het kwaliteitsniveau van zorg te verbeteren.
 
Hiermee voldoet Mosae aan het tweede deel van de aanwijzing. Mosae voldeed eerder al aan het eerste deel van de aanwijzing. Omdat Mosae voldoet aan de normen uit de aanwijzing, beëindigt de inspectie deze maatregel. De inspectie blijft Mosae volgen in het reguliere toezicht.
 
Door: Nationale Zorggids