Logo_igj_inspectie_gezondheidszorg_en_jeugd
Zeker in de Zorg bv voldoet aan de last onder dwangsom die de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) had opgelegd. De zorgaanbieder heeft voldoende maatregelen genomen om de risico’s voor de kwaliteit en veiligheid van de zorg weg te nemen. Zeker in de Zorg mag ook weer nieuwe cliënten aannemen. Dit meldt de IGJ.
Zeker in de Zorg biedt thuiszorg in Delft, Zoetermeer en omgeving. De inspectie had een last onder dwangsom opgelegd omdat Zeker in de Zorg niet op tijd en volledig voldeed aan een eerder opgelegde aanwijzing. Een aanwijzing is een maatregel waarmee de inspectie de zorgaanbieder verplicht om de zorg te verbeteren. De organisatie moest verbeteringen doorvoeren op de thema’s cliënt centraal, integrale zorg, professionele autonomie van de wijkverpleegkundige en sturen op kwaliteit.
 

Wat is er verbeterd

De inspectie heeft vastgesteld dat Zeker in de Zorg de gevraagde maatregelen heeft genomen en voldoet aan de normen voor goede en veilige zorg die in de last onder dwangsom waren opgenomen. Omdat Zeker in de Zorg voldoet aan de normen binnen de daarvoor gestelde termijn, is de last onder dwangsom beëindigd. Dat betekent dat Zeker in de Zorg geen geldbedrag hoeft te betalen. Omdat Zeker in de Zorg nu ook volledig aan de aanwijzing voldoet komt het verbod om nieuwe cliënten aan te nemen dat in de aanwijzing was opgenomen eveneens te vervallen.
 

Hoe nu verder

Zeker in de Zorg voldoet weer aan de normen voor goede en veilige zorg. De inspectie zal Zeker in de Zorg in het reguliere toezicht blijven volgen.
 
Door: Nationale Zorggids