Normal_rss_entry-243014

Alle afdelingen van het woonzorgcentrum Huis ter Wijck in Beverwijk worden tijdelijk in quarantaine geplaatst nadat een uitzendkracht positief op het coronavirus was getest. Dat heeft Viva Zorggroep, waar het centrum onder valt, zaterdag bekendgemaakt.

De uitzendkracht, die op meerdere afdelingen werkte, had klachten en was op verzoek van de zorggroep op Covid-19 getest en bleek positief. "Met alle opgedane kennis en ervaring en uit voorzorg om iedereen zo goed mogelijk te beschermen, weten we nu dat het tijdelijk nodig is om, beperkt en in beschermingsmateriaal gestoken, bezoek toe te laten", laat Viva weten.

Iedereen getest

Viva zegt de situatie voor haar bewoners, hun naasten en alle medewerkers te betreuren en er alles aan te doen om de quarantaine zo kort mogelijk te laten duren. Dit weekeinde worden alle bewoners, mantelzorgers, medewerkers en vrijwilligers getest. Volgens Viva is goed te achterhalen wie er met wie contact heeft gehad in Huis ter Wijck.

GGD nauw betrokken

"De GGD is uiteraard nauw betrokken en samen met hen volgen we de ontwikkelingen op de voet. Alle benodigde protocollen zijn paraat en er is ruim voldoende beschermingsmateriaal voor iedereen. We zijn erg trots op de inzet en betrokkenheid van de medewerkers in Huis ter Wijck en de snelle actie die ondernomen is. Iedereen is op de hoogte van de te nemen stappen en was goed voorbereid op een eventuele nieuwe ronde van verdenkingen in verband met Covid-19", aldus de zorggroep.

Door: ANP