Ex-vennoot mocht niet zomaar geld van Longlifes’ bankrekening halen

Ex-vennoot Handan Cetinkaya die samen met een vriendin de thuiszorgorganisatie Longlife runde, had volgens de rechtbank niet het recht om ruim 28.000 euro van de bedrijfsrekening te halen. Daarom moet zij dit bedrag terugbetalen, zo stelt de Rechtbank Overijssel. Dit meldt Skipr. 

Thuiszorg Longlife is waarschijnlijk snel failliet en kampt met een schuld van 80.000 euro, onder meer aan de Belastingdienst, personeelsleden en zorgverzekeraar Menzis. Er stonden twee vrouwen aan het roer, die nu in een conflict om geld zijn verwikkeld. Beiden zijn ze aansprakelijk gesteld voor de ontstane schulden, terwijl hun mannen eigenlijk alle touwtjes in handen hadden.

Opname van geld was onterecht

Een doorstart voor het oplossen van de schulden is niet mogelijk, want noch Menzis noch de gemeenten in Twente – waar het bedrijf opereerde – willen nog met Longlife samenwerken. Daarom stuurde de rechter eerder aan er op zo’n manier uit te komen dat er onderaan de streep zo min mogelijk wordt uitgegeven. Er samen uit komen, betekende ook uitvechten of het geld dat Cetinkaya van de bedrijfsrekening haalde terug moest naar het bedrijf of niet. Zij stelt zelf dat haar opname terecht was, omdat ze zich terugtrok uit Longlife en recht had op compensatie. De vriendin van Cetinkaya krijgt echter grotendeels gelijk van de voorzieningenrechter. Daarom moet Cetinkaya het bedrag terugstorten op de bedrijfsrekening. De hierdoor ontstane advocatenkosten zijn ook voor haar rekening.

Door: Nationale Zorggids