Normal_supermarkt

Ouderenbond ANBO noemt de wens van het kabinet om een ouderenuurtje in supermarkten in te stellen stigmatiserend. Bovendien is het onnodig om ouderen en andere kwetsbare doelgroepen te verplichten tot een speciaal winkeluurtje, omdat ook zij op elk moment van de dag boodschappen moeten kunnen doen. Dit meldt ANBO. 

Het zogenaamde ouderenuurtje is niet nieuw. Ook tijdens de eerste golf hadden supermarkten een speciaal uurtje voor ouderen ingesteld. Zij konden dan van 7 tot 8 uur ‘s ochtends boodschappen doen, maar in de praktijk bleek dit tijdstip heel onhandig: de thuiszorg komt rond dat tijdstip langs, waardoor een supermarktbezoekje onmogelijk is.

Op elk moment boodschappen doen

"Oudere mensen zijn gewone mensen en moeten dus op elk moment boodschappen kunnen doen. Als het hen uitkomt. En niet op een door anderen vastgesteld tijdstip. Als iedereen zich houdt aan de 1,5 meter richtlijn, dan moeten ouderen en mensen met een kwetsbare gezondheid ook gewoon boodschappen kunnen doen wanneer dat hun het beste past”, aldus Liane den Haan van ANBO.

Door: Nationale Zorggids