Normal_verkiezingen_stemmen

53 procent van de 1.534 door KBO-PCOB ondervraagde senioren vindt dat politiek Den Haag onvoldoende rekening houdt met de belangen van ouderen. Slechts 12 procent vindt van wel. Ondanks het gevoelde gebrek aan aandacht, is dit geen reden om niet naar de stembus te gaan. 98 procent geeft aan wel van plan te zijn om te gaan stemmen. Dit meldt KBO-PCOB. 

Ondanks de trouwe stembusgang is het vertrouwen in de Nederlandse politiek niet overtuigend. Een derde van de senioren heeft vertrouwen in de politiek, een kwart ziet dat toch echt anders. Desondanks blijft de interesse voor Den Haag groot: 97 procent is enigszins tot sterk geïnteresseerd in de Nederlandse politiek.

Stemwijzer

Om zich te oriënteren op welke partij ze de komende Tweede Kamerverkiezingen willen stemmen, maakt 45 procent van de senioren gebruik van de publieke debatten op televisie, gevolgd door het invullen van een stemwijzer (37 procent) en het lezen van partijprogramma’s (28 procent).

Aandacht

Behalve thema’s als koopkracht, wonen, zorg en welzijn, vindt ruim een kwart van de senioren dat het kabinet zich ook bezig met houden met andere onderwerpen: zorgen dat er geen tweedeling komt in de maatschappij tussen jongeren en ouderen, vluchtelingen, woonzorg voor jongeren, versnelde aanpak van de energietransitie, verschil tussen arm en rijk en klimaatproblematiek.

Verkiezingstelefoonlijn

KBO-PCOV krijgt veel vragen over de komende Tweede Kamerverkiezingen. Over het briefstemmen, maar ook hoe het straks precies gaat in het stembureau. Naast het bezoeken van de speciale website, is er tijdens de verkiezingen de KBO-PCOB Verkiezingstelefoonlijn geopend, speciaal voor alle vragen rond de verkiezingen. Deze lijn is via 030 – 34 00 600, tijdens de verkiezingsdagen op 15, 16 en 17 maart geopend van 9.00 uur tot 17.00 uur. 

Door: Nationale Zorggids