Normal_normal_normal_ouderen_ouderenzorg

Met de (voorlopige) verkiezingsuitslag in de hand doet seniorenorganisatie KBO-PCOB een oproep aan alle partijen die de komende vier jaar in de Tweede Kamer zitten: Luister naar de senioren van vandaag en morgen en ga er mee aan de slag! Marcel Sturkenboom, directeur KBO-PCOB: “Wil Nederland klaar zijn voor de groeiende groep senioren in 2030, dan moeten de partijen en het nieuw te vormen kabinet daar nu mee aan de slag gaan. Niet alleen voor de senioren van nu, maar ook voor die van de toekomst.” Dit meldt KBO-PCOB.

Uit eerder onderzoek van KBO-PCOB, vlak voor de verkiezingen, blijkt dat met name koopkracht (AOW en pensioenen), wonen en zorg & welzijn de belangrijkste thema’s voor senioren te zijn. Maar ook de klimaatproblematiek en het voorkomen van een tweedeling in de maatschappij tussen jong en oud werden vaak genoemd.

Minister voor Ouderenzaken

Voor het nieuwe kabinet heeft KBO-PCOB de wens dat er een minister voor Ouderenzaken komt. Sturkenboom: “En die functie mag wat ons betreft ambitieus zijn. Deze kijkt niet alleen naar de zorgkant, maar ook bijvoorbeeld naar de bouw van seniorenwoningen en naar de AOW en pensioenen. De komende vergrijzingsgolf kent vele uitdagingen. Let wel, hierbij is het dan ook heel belangrijk om dan niet alleen óver ouderen te praten, maar vooral mét hen.”

Door: Nationale Zorggids