Normal_ouderen_ouderenzorg

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft het verscherpt toezicht op Landelijke Stichting Vredenoord in Huis ter Heide beëindigd. Vredenoord biedt verpleeghuiszorg, verzorging, thuiszorg, palliatieve zorg en dagactiviteiten. Vredenoord heeft het afgelopen half jaar de nodige verbeteringen in de zorg doorgevoerd. Dit meldt IGJ. 

Sinds eind december stond Vredenoord onder verscherpt toezicht omdat er toen tekortkomingen waren in de zorg. Bij dit woonzorgcentrum waren verbeteringen op verschillende terreinen nodig voor het bieden van goede en veilige zorg.

Goede en veilige zorg

Vredenoord heeft binnen zes maanden voldoende verbeteringen doorgevoerd. Hiermee voldoet Vredenoord aan de normen voor goede en veilige zorg. De inspectie ziet dat de bestuurder, de managers en de zorgverleners voldoende besef van urgentie en lerend vermogen hebben. De bestuurder heeft organisatorische randvoorwaarden opgesteld om de zorg die zij bieden beter aan te laten sluiten op de zorgvraag van de cliënten.

Meer tijd nodig

Er is nog wat meer tijd nodig om alle verbeteringen door te voeren en vast te houden. Maar de inspectie heeft vertrouwen in de kracht van Vredenoord om dat binnen de komende maanden te doen. Daarom heeft de inspectie het verscherpt toezicht beëindigd.

Door: Nationale Zorggids