Normal_lhbti_ouderen

Het Nationaal Ouderenfonds lanceert op maandag 11 oktober nieuw lesmateriaal voor studenten Zorg en Welzijn om de acceptatie van LHBTI-ouderen te stimuleren. In 10 podcasts vertellen de ouderen zelf aan de toekomstige zorg- en welzijnsmedewerkers over hun ervaringen. Actrice Jaike Belfor slaat een brug tussen de studenten en ouderen met een persoonlijk verhaal over haar coming out en haar ervaringen met verschillende culturele perspectieven. Het Ouderenfonds maakt alle afleveringen ook openbaar om zo meer bewustwording en daarmee een veiligere omgeving voor LHBTI-ouderen te creëren. Dit meldt het Nationaal Ouderenfonds. 

Het lesmateriaal bestaat uit 10 podcasts met een diversiteit aan verhalen van lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender personen. In elke aflevering wordt achtergrondinformatie gegeven over de tijdgeest waarin de ouderen opgroeiden, omdat de LHBTI-ouderen van nu voor een deel andere ervaringen hebben dan de LHBTI-jongeren van vandaag. Op deze manier worden studenten daar sensitief voor en kunnen zij in hun toekomstige werk goed voor deze doelgroep klaarstaan. In een bijbehorende handleiding krijgen docenten achtergrondinformatie en suggesties voor werkmethoden. Geïnteresseerde docenten kunnen het lespakket gratis aanvragen via info@ouderenfonds.nl.

Indrukwekkend testament

Alle afleveringen van de podcast worden zowel in het lesmateriaal als op de website van Ouderenfonds geplaatst. Want ook voor niet-studenten is deze podcast een indrukwekkend testament van levensverhalen van LHBTI ouderen. Het Ouderenfonds wil zo haar achterban van vrijwilligers en deelnemers informeren en bewustwording over dit belangrijke thema creëren.

Door: Nationale Zorggids
Afbeelding: Nationaal Ouderenfonds 0