Normal_ouderen_oma_ziekenhuis_bed_patient

Het European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC) waarschuwt voor een mogelijk zwaar griepseizoen, waar vooral ouderen last van kunnen krijgen. Griepvariant A(H3N2) is tot nu toe het meest aangetroffen in Europa en blijkt zich lastig uit het veld te slaan door de griepprik. Ook is het een pittige griepvariant, aldus ECDC. Dit meldt de Telegraaf. 

Het is bovendien tekenend dat A(H3N2) zich nu al verspreidt. Toch durft het ECDC niet zeker te zeggen hoe komend griepseizoen eruit komt te zien. Wel wil het centrum al waarschuwen omdat ook de coronapandemie nog niet beteugeld is. 

Serieuze gevolgen 

“Een scherpe stijging van het aantal griepgevallen tijdens de coronapandemie kan serieuze gevolgen hebben voor ouderen en mensen met een verminderde afweer. Dat zal een extra druk op de zorg leggen. Het is daarom belangrijk dat we de nodige voorzorgsmaatregelen nemen en de kwetsbaren beschermen”, aldus Pasi Penttinen van ECDC. Naast ouderen zijn ook zwangeren en mensen met chronische aandoeningen vatbaarder voor ernstige griep. 

Door: Nationale Zorggids