Normal_coronavaccin__coronavaccinatie__vaccineren__inenten

Steeds meer verpleeghuizen voeren maatregelen in om het coronavirus te bestrijden, maar dat moet niet leiden tot nieuwe lockdowns voor de bewoners. Daarom roept seniorenorganisatie KBO-PCOB het kabinet op om zo snel mogelijk de boostervaccins beschikbaar te stellen, voor alle senioren die hier op zitten te wachten. Gusta Willems van KBO-PCOB: “Het laatste wat we willen is dat we in een situatie belanden als tijdens de eerste coronagolf. Door deze bredere aanpak kunnen lockdowns of het afsluiten van afdelingen voorkomen worden en kunnen senioren thuis veiliger op pad.” Dit meldt KBO-PCOB. 

 

Mocht het kabinet overgaan tot snellere beschikbaarheid van de boostervaccins, dan is heldere communicatie wel noodzakelijk. Willems: “Er moeten bijvoorbeeld duidelijke uitnodigingen worden gestuurd waarin precies staat wie er opgeroepen worden en waar je moet zijn. Maar ook met goede uitleg over wat zo’n boostervaccin nou precies inhoudt.”

Naar verwachting presenteert dinsdagavond het kabinet maatregelen om de oplopende coronacijfers tegen te gaan. De herintroductie van mondkapjes en de anderhalve meter afstand worden bijvoorbeeld genoemd. Willems: “Wat KBO-PCOB betreft prima maatregelen. Als we maar voorkomen dat mensen noodgedwongen afgesloten van alles en iedereen worden. De donkere dagen komen eraan. Laten we daar met zijn allen rekening mee houden, laten we omzien naar elkaar en zorgen dat door de maatregelen de dagen voor het kwetsbare deel van de ouderen niet nóg donkerder worden.”

Door: Nationale Zorggids