Het is vandaag de Dag van de mantelzorg

Donderdag 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Een dag waarop mantelzorgers in het zonnetje worden gezet. Ontvangt u zelf zorg of kent u iemand die voor een ander zorgt? Geef die persoon een extra compliment of schouderklop op deze speciale dag.

Mantelzorgers zelf vinden het vaak vanzelfsprekend dat ze voor iemand in hun omgeving of een hulpbehoevende naaste zorgen, maar dat is het natuurlijk niet. De Dag van de Mantelzorg is in het leven geroepen door MantelzorgNL, om waardering uit te spreken voor het onmisbare werk van deze groep. MantelzorgNL is de landelijke vereniging die opkomt voor iedereen die zorgt voor een naaste, vriend of buur.

Overal in het land worden activiteiten georganiseerd en krijgen mantelzorgers (in diverse vormen) een waardering. Informeer bij uw gemeente of en wat er bij u in de buurt is georganiseerd.

Mantelzorgers

In Nederland zijn ongeveer 5 miljoen mensen die mantelzorg geven, van wie bijna 10 procent zich zwaar belast voelt. Zo’n 830.000 mantelzorgers geven langdurig (meer dan drie maanden) en intensief (meer dan 8 uur per week) hulp.

Door: Nationale Zorggids