Tweede traject artrose wordt strak ook vergoed door Menzis

Menzis heeft recent gesproken met het KNGF over de vergoeding van de tweede trajecten artrose. Dit deed Menzisna berichten te hebben gehoord dat zij de enige verzekeraar zijn die dit traject niet vergoed. Na een constructief gesprek zijn beide partijen tot de conclusie gekomen om dat het tweede traject artrose nu ook wordt vergoed, meldt Menzis.

Vanaf 1 januari is de vergoeding voor het tweede traject gewijzigd. Deze zijn als volgt:

  • Patiënten kunnen na verloop van tijd opnieuw een indicatie hebben voor oefentherapie onder supervisie van een fysio- of oefentherapeut bij artrose van heup of knie. Daarbij kan het gaan om een ander gewricht maar ook om een nieuwe klachtenepisode. Het is alleen mogelijk als de eerste behandeling effectief is gebleken. Men kan een nieuw traject starten, wederom voor één periode van 12 maanden met een maximum van 12 behandelingen.
  • Het is niet mogelijk om een behandeling met terugwerkende kracht vergoed te krijgen, wanneer in het verleden vervolgtrajecten na de periode van 12 maanden behorend bij deze afspraak zijn afgewezen.
  • Het is niet mogelijk om een traject voor behandeling te starten op het moment dat er nog een traject voor heup- of knieartrose loopt. Dat geldt voor zowel gewricht als de kant van de behandeling.

Menzis geeft aan dat zij druk bezig zijn om de wijzigingen te verwerken. Wanneer zij klaar zijn zal het op de website van Menzis bekend worden gemaakt. De verzekeraar verzoekt verzekerden om tot die tijd te wachten met het indienen van declaraties voor het tweede traject artrose.

Door: Nationale Zorggids