Pathé draait documentaire over dementie van Teun Toebes

De documentaire Human Forever van filmmaker Jonathan de Jong en zorgvernieuwer Teun Toebes wordt vanaf 2 november vertoond in de bioscopen van Pathé, maakt de bioscoopketen woensdag bekend. Er zullen ook speciale voorstellingen komen voor scholen en zorginstellingen.

Human Forever volgt het leven van mensen in zorginstellingen. De 24-jarige Toebes heeft als missie om de levenskwaliteit van mensen met dementie te verbeteren. Hij woont al enkele jaren op een gesloten afdeling van een verpleeghuis. Voor de documentaire reisde Toebes samen met De Jong de wereld over. Ze bezochten elf landen op vier continenten om te kijken wat we als landen van elkaar kunnen leren. Human Forever ging op 9 oktober in première in Koninklijk Theater Tuschinski.

Ode aan de menselijkheid

Toebes is blij dat de film in de zalen van Pathé wordt vertoond. "Deze film is een ode aan de menselijkheid. Ik ben dankbaar om deze hoopvolle boodschap over dementie ook samen met Pathé uit te mogen dragen, zodat we deze met heel Nederland kunnen delen." De voorverkoop is inmiddels begonnen op de website van de bioscoopketen.

Door: ANP