CZ en herstelkliniek Pantein intensiveren samenwerking voor kwetsbare ouderen

Verzekerden van CZ kunnen sinds kort terecht in herstelkliniek Pantein in Boxmeer. Hiervoor zijn de verzekeraar en zorginstelling intensiever gaan samenwerken. De herstelkliniek is er voor patiënten die moeten herstellen of een interventie-opname nodig hebben, waarbij inzichtelijk wordt gemaakt wat iemands zelfredzaamheid is en of er zorg nodig is. Dit meldt Skipr. 

De herstelkliniek draagt eraan bij dat ziekenhuisbedden beschikbaar blijven voor patiënten die daadwerkelijk ziekenhuiszorg nodig hebben. Hoort een patiënt niet in het ziekenhuis, maar kan hij ook nog niet naar huis? Dan is er de herstelkliniek Pantein. Het gaat om tijdelijke behandelingen die ervoor moeten zorgen dat mensen, met name kwetsbare ouderen, sneller naar huis kunnen.

Specialist ouderengeneeskunde

“Hulpbehoevende ouderen komen nu nog vaak in een ziekenhuis terecht, omdat het thuis niet meer kan, maar er geen andere oplossing is”, legt directeur Zorg Rogier van der Hooft van CZ uit. Kwetsbaren die tijdelijk niet naar huis kunnen vanwege meerdere aandoeningen en een stapeling aan medicatie, kunnen zorg ontvangen in de kliniek. Het zorg- en behandelteam staat onder leiding van een specialist ouderengeneeskunde die in nauw contact staat met ziekenhuisprofessionals, de huisarts van de patiënt en wijkverpleging. Meestal kunnen mensen na opname in de herstelkliniek weer zelfstandig thuis wonen.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky