Logo_menzis_logo1

Het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda (GHZ) en zorgverzekeraar Menzis hebben dinsdag als eerste partners in de Nederlandse ziekenhuiszorg concrete afspraken vastgelegd voor 2014. Het is ongebruikelijk dat een contract over het komende jaar zo vroeg wordt afgesloten. De partners hopen de tendens in de komende tijd door te zetten als bijdrage aan transparantie en duidelijkheid voor de verzekerden. Dat meldt Menzis.

Het contract werd ondertekend door Menzis voorzitter Roger van Boxtel en bestuursvoorzitter Dirk Jan Verbeek van het GHZ. Volgens Van Boxtel is dit contract een duidelijke trendbreuk als het gaat om volumeontwikkeling in de ziekenhuiszorg. 'De afspraak die we gezamenlijk hebben gemaakt, gaat uit van kwalitatief goede zorg en een volumegroei van enkele tienden van procenten. Afgelopen jaren zagen we de afspraken over volumegroei al beperkt worden naar 2,5 procent. Dat was nog steeds een stijging. Met dit contract zien we voor het eerst nagenoeg geen volumestijging.'

Het GHZ en Menzis benadrukken dat zij zich samen verantwoordelijk voelen voor de toegankelijkheid, betaalbaarheid en kwaliteit van ziekenhuiszorg.

© Nationale Zorggids