Normal_beatrix__3_

Prinses Beatrix zal op vrijdag 15 november officieel het nieuwe St. Antonius Ziekenhuis Utrecht in Leidsche Rijn openen. De prinses zal bij de opening een beeld onthullen van de Utrechtse kunstenaar Jits Bakker. Het beeld is een cadeau van de Raad van Toezicht aan het ziekenhuis. Dat meldt Dichtbij.

Voorzitter van de Raad van Bestuur Douwe Biesma is verheugd dat prinses Beatrix de opening wil verrichten. “Het is de tweede maal dat we haar mogen ontvangen in het St. Antonius. De eerste keer was 22 maart 1984. Toen opende ze als koningin onze nieuwbouwlocatie in Nieuwegein. Het is bijzonder en een voorrecht dat zij nu bijna dertig jaar later ook onze nieuwbouwlocatie in Utrecht opent.” Bij de opening treden ook een koor bestaande uit medewerkers en kinderen van het ziekenhuis en Vioolschool Accademia Filarmonica Utrecht op. Na de openingsceremonie wordt de prinses rondgeleid door het nieuwe ziekenhuis en is er een receptie voor genodigden.

Op 16 september werd de nieuwe ziekenhuislocatie in gebruik genomen. De twee oude locaties van het St. Antonius in Utrecht zijn sindsdien gesloten. In het nieuwe ziekenhuis in Leidsche Rijn kunnen patiënten voor alle specialismen een poliklinische afspraak maken. Daarnaast is op de nieuwe locaties een groot deel van de kankerzorg van het ziekenhuis geconcentreerd. Nieuw is dat in Utrecht één speciale verpleegafdeling is voor de zorg aan patiënten met kanker. Naast de verpleegafdeling ligt de afdeling dagbehandeling voor patiënten die chemotherapie krijgen. Bij het ontwerpen van de afdeling is veel aandacht besteed aan privacy voor de patiënt.

© Nationale Zorggids