Normal_economie_geld

(Novum) - Het St. Antonius Ziekenhuis heeft nog geen akkoord met zorgverzekeraar Achmea over kwijtschelding van een deel van het bedrag dat het ziekenhuis moet terugbetalen. Bestuursvoorzitter Douwe Biesma had dit dinsdag wel gemeld. Een woordvoerder van Achmea bevestigde woensdag berichtgeving van RTL Z hierover.

Biesma zei dinsdag tegen RTL Z dat het ziekenhuis waarschijnlijk een korting van rond de tien tot elf miljoen euro krijgt van de verschillende zorgverzekeraars. Dat er met Achmea al een akkoord zou zijn, klopt volgens de woordvoerder niet. Wel is de verzekeraar in gesprek met het ziekenhuis over een kwijtschelding tot maximaal twee miljoen euro. Die gesprekken lopen volgens Achmea nog.

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) legde het St. Antonius, dat vestigingen in Utrecht en Nieuwegein heeft, dinsdag een boete van tweeënhalf miljoen euro op omdat het ziekenhuis tussen 2008 en 2012 per abuis bijna 25 miljoen euro verkeerd had gedeclareerd. Naast de boete moet het ziekenhuis het geld terugbetalen aan verzekeraars.

Omdat het St. Antonius goed meewerkte met het onderzoek van de NZa, werd de boete naar beneden bijgesteld. Het hospitaal was woensdag niet direct bereikbaar voor commentaar.