Huisarts Gijs Mackay verwijst naar VUmc via ZorgDomein

Huisartsen in de regio Amsterdam kunnen nu ook via digitale weg hun patiënten doorverwijzen naar het VUmc in de hoofdstad. Het speciale programma ZorgDomein biedt voor zowel arts en patiënt als het ziekenhuis alle actuele informatie zodat het zorgtraject efficiënter kan verlopen. Dit meldt VUmc.

In de verwijsapplicatie staat alle actuele informatie over bijvoorbeeld het zorgaanbod en de wachttijden in het ziekenhuis. Met deze informatie kunnen de huisarts en patiënt samen voor een ziekenhuis kiezen. Het VUmc kan exact zien wat de reden van de verwijzing is. Zo kunnen patiënten sneller ingepland worden voor de juiste specialist of benodigd onderzoek. Dit scheelt veel tijd en ongemak. De medisch specialist beschikt dankzij ZorgDomein bovendien over alle informatie die nodig is voor een consult.

In de toekomst zal de verwijsinformatie uit ZorgDomein programma direct gekoppeld worden aan het nieuwe Elektronisch Patiëntendossier (EPD) dat VUmc samen met het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam in 2015 zal invoeren. “ZorgDomein is daarmee een mooie eerste stap in het vernieuwen van de informatievoorziening van VUmc,” zegt Chris Polman, lid van de Raad van Bestuur van het ziekenhuis.

© Nationale Zorggids