Normal_groente_gezond__compfight_

Mensen die geen vlees eten hebben over het algemeen een lagere bloeddruk dan mensen die dat wel doen. Dat is de uitkomst van een Japans onderzoek, zo meldt Gezondheidsnet.

Het volgen van een vegetarisch dieet kan volgens de onderzoekers een goede manier zijn voor mensen die een hoge bloeddruk willen aanpakken zonder medicatie. Naast het verlagen van de bloeddruk zijn er meer voordelen van een vegetarisch dieet; het kan bijdragen aan gewichtsverlies en aan het verlagen van het cholesterolgehalte.

Voor een gezond persoon is een bloeddruk van 120 boven 80 optimaal. Dit is een bovendruk van 120 mmHg en een onderdruk van 80 mmHg. Er wordt gesproken van een hoge bloeddruk wanneer de bloeddruk in rust hoger of gelijk is aan 140 boven 90.

Yoko Yokoyama, onderzoekster bij het National Cerebral and Cardiovascular Center in Osaka vindt de uitkomsten hoopvol. Ze benadrukt dat mensen met een hoge bloeddruk niet zelf met een dieet moeten gaan experimenteren, maar dit eerst met hun arts moeten bespreken.

© Nationale Zorggids