Normal_download__3_

Het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis heeft vandaag 16 nieuwe kraamsuites in gebruik genomen. Françoise Dings, lid van de raad van bestuur, reikte bloemen uit aan de moeder die als eerste in een suite verblijft. De kraamsuites maken deel uit van het nieuwe Toorop Paviljoen, Centrum voor Geboortezorg, waar binnenkort ook 16 bevalsuites worden geopend. Dit meldt het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis. 

De nieuwe kraamsuites zijn aangename en warm ingerichte eenpersoonskamers. Pamela Otten is de eerste moeder die van een suite gebruikmaakt, samen met haar partner en hun pasgeboren dochter. Otten: “We zijn zeer tevreden over de zorg die ik heb gekregen en de gastvrije ontvangst. Wat een feestje om in deze nieuwe suite te mogen verblijven!” Het niet scheiden van ouders en kind is belangrijk voor een optimale hechting, daarom kan de partner ook in de kraamsuite overnachten. De suites beschikken verder over een eigen badkamer en tv.
 
Toorop Paviljoen
In het najaar zijn ook de nieuwe bevalsuites gereed en kunnen patiënten voor alle zorg rondom de bevalling en de geboorte terecht in het Toorop Paviljoen, Centrum voor Geboortezorg. In het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis vinden ruim drieduizend bevallingen per jaar plaats. Hiermee is het één van de grootste en modernste geboortecentra van Amsterdam, evenals het Anna Paviljoen van het OLVG.
 
© Nationale Zorggids