Logo_images__2_
Het Diaconessenhuis Meppel heet voortaan Isala Diaconessenhuis. De naamswijziging is op woensdag ingegaan. Dit meldt ziekenhuisorganisatie Isala. Sinds 1 juli bestaat Isala dus uit één ziekenhuisorganisatie met vijf locaties in Zwolle, Meppel, Steenwijk, Kampen en Heerde. 
 
Zorgcombinatie Noorderboog bestond tot gisteren uit het Diaconessenhuis, vier verpleeghuislocaties en drie verzorgingshuislocaties. Het ziekenhuis en het vvt-gedeelte van de zorgcombinatie, te weten de verpleging, verzorging en thuiszorg (vvt), zijn sinds 1 januari 2015 ontvlochten. Het vvt-gedeelte houdt de naam Zorgcombinatie Noorderboog, terwijl het Diaconessenhuis Meppel dus Isala Diaconessenhuis is geworden. 
 
Op 1 januari zijn zorgcombinatie Noorderboog en Isala al bestuurlijk gefuseerd. Sinds 1 juli bestaat Isala dus uit één ziekenhuisorganisatie met vijf locaties in Zwolle, Meppel, Steenwijk, Kampen en Heerde. De nieuwe Zorgcombinatie Noorderboog (alleen vvt-gedeelte) gaat na de zomer bestuurlijk fuseren met De Stouwe. 
 
© Nationale Zorggids