Normal_copyright_stockfreeimages_medicijnen_pillen_medicatie

Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) en zijn Chinese collega minister Zhi Shuping hebben een overeenkomst getekend voor meer samenwerking tussen beide landen. Dat deed Van Rijn tijdens het Nederlandse staatsbezoek aan China waarin de bewindspersoon de handelsdelegatie Life Sciences en Health leidt. Dit meldt Rijksoverheid.

Van Rijn tekende een ‘Memorandum Of Understanding’ (MOU) met zijn Chinese collega Bi Jingquan van de China Food and Drug Administration dat verantwoordelijk is voor de toelating en veiligheid van geneesmiddelen en medische hulpmiddelen. Dit MOU beoogt meer samenwerking tussen de Inspectie voor de gezondheidszorg (IGZ) en haar Chinese counterpart. Daarin spreken ze af meer informatie uit te wisselen over wet- en regelgeving op het gebied van medicijnen en medische hulpmiddelen. Dat leidt tot meer transparantie zodat een betere beoordeling van de veiligheid mogelijk is. Ook gaan ze gezamenlijk inspecties uitvoeren.
 
De overeenkomsten werden getekend in bijzijn van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en de Chinese President Xi Jinping.
 
© Nationale Zorggids