Logo_sjm_logo_rgb_lightbkgd_jpg

Chronische pijn is een veelvoorkomende pijnklacht. In Europa heeft één op de vijf mensen er last van. Deze pijnklachten houden minstens drie tot zes maanden aan en gaan vaak gepaard met veel emoties, ook is het lichamelijk slopend. Sommige mensen lopen hun gehele leven rond met chronische pijn. Op de website overmijnpijn.nl kunnen mensen met pijnklachten een vragenlijst invullen. Deze kan eraan bijdragen om de symptomen van chronische pijn beter te herkennen. Dat meldt St. Jude Medical. 

Behandeling van chronische pijn heeft als doel de pijn te verlichten en mobiliteit te verbeteren. Een patiënt kan zo zijn dagelijkse werkzaamheden weer uitvoeren. Pijnverlichting kan middels verschillende therapieën en behandelingen. Zo is er de mogelijkheid voor pijnmedicatie of zenuwblokkade, maar ook radiofrequentietherapie en neurostimulatie vermindert het pijnniveau.

Gespecialiseerde artsen en pijncentra in de buurt zijn ook te vinden op overmijnpijn.nl. Door het invoeren van de woonplaats worden alle nabij gelegen artsen of centra weergegeven. Een patiënt kan hier terecht voor informatie, advies en een beoordeling van de aard van de klachten.

©Nationale Zorggids