11 juli 2016 om 16:47
< 1 min lezen

Filet Americain Peper van de Aldi bevat salmonella

In een bakje filet americain van de Aldi is salmonella gevonden. Het betreft tot nu toe slechts één bakje van de smaakvariant peper, maar de supermarktketen vraagt klanten om het product met de houdbaarheidsdatum 13 juli terug te brengen. De klant krijgt het aankoopbedrag terug. Dat meldt NVWA. 

De Aldi vraagt iedereen die het bakje van 150 gram heeft gekocht niet te consumeren. De bacterie salmonella kan bij consumptie namelijk gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Vooral kinderen tot 5 jaar, zwangere vrouwen, zieken en senioren hebben meer kans om ziek te worden na een besmetting met de bacterie. In ernstige gevallen kan longontsteking, gewrichtsontsteking, nierfalen, bloedvergiftiging of shock optreden. De incubatietijd is tussen de 12 en 24 uur, maar kan de bacterie kan zich ook na 72 uur nog manifesteren. 

Door: Redacie Nationale Zorggids 

Relevante artikelen

Alles van ziekenhuizen
    • Jeugdzorg

    Nog altijd grote behoefte aan nieuwe pleegouders: zeker 2.500 opvangplekken nodig

    Vandaag om 13:31
    • Jeugdzorg

    Grote zorgen bij Jeugdzorg Nederland om gebrek aan screening gezinshuizen

    Gisteren om 12:47

Aankomende evenementen

13 Jan
Van ex-partner naar co-ouder
  • Noord-Brabant
08 Feb
Als het spel te ver gaat – gokschade herkennen in de huisartsenpraktijk en de basis-GGZ
  • Limburg
09 Mar
Basis workshop Peristomale huidproblemen
  • Utrecht