Normal_maxima

Koningin Máxima heeft dinsdagochtend 22 november in Enschede een werkbezoek gebracht aan Roessingh, Centrum voor Revalidatie en Roessingh Research and Development (RRD). Roessingh biedt revalidatiezorg en richt zich op technologische onderzoeken en toepassingen. Dat meldt het Koninklijk Huis.

Tijdens het werkbezoek aan RRD sprak Koningin Máxima met bestuurders en artsen over revalidatietechnologie. Daarbij kwam het onderzoeksgebied en het maatschappelijk belang aan bod. Ook werd gesproken over commerciële toepassingen en samenwerking met universiteiten en bedrijfsleven.

Aansluitend was Koningin Máxima aanwezig bij een demonstratie in het gangbeeldanalyse lab, waar faciliteiten zijn om het looppatroon te analyseren en de fysieke mogelijkheden en beperkingen van mensen te onderzoeken. Ook is een robotische handschoen gedemonstreerd. De handschoen ondersteunt mensen met een verminderde handfunctie, na bijvoorbeeld een beroerte, tijdens het uitvoeren van alledaagse taken.

Bij het bezoek aan het Centrum voor Revalidatie ontmoette Koningin Máxima onderzoekers, therapeuten en cliënten. Zij spraken over de innovatieve ontwikkelingen vanuit RRD en wat die voor hen en toekomstige cliënten (kunnen) betekenen. Cliënten demonstreerden onder meer een balansspel dat wordt gebruikt om de zit- en stabalans te oefenen. Het werkbezoek werd afgesloten met een demonstratie van een therapeutische revalidatiegame door een jonge cliënt.

Koningin Máxima bezocht eerder het Futurelab voor de Zorg in Driebergen-Rijsenburg, dat zich ook richt op zorginnovatie.

Door: Redactie Nationale Zorggids