Logo_logo_ziekenhuis-st-jansdal-logo

Er is een oplossing gevonden voor de dakloze Belgische patiënt die al meer dan een half jaar verblijft in ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk. De man vertrekt deze week naar een verpleeghuis van het Leger des Heils in Nederland. Al snel na de berichtgeving over de dakloze Belg nam het Leger des Heils contact op met het St Jansdal.

Door de positieve medewerking van de gemeente Harderwijk kreeg de man een woonadres. Toen werd aanmelding bij een zorgverzekering mogelijk. De premie voor zorgverzekering  Zilveren Kruis wordt vooralsnog door het ziekenhuis St Jansdal betaald. Door deze maatregelen kon overplaatsing naar een verpleeghuis worden gerealiseerd.

Naar aanleiding van de berichtgeving een aantal weken geleden hebben velen hun hulp aangeboden met betrekking tot de opvang van de Belgische patiënt. Zelfs particulieren boden aan hem in huis te nemen. Omdat de man een verpleeghuisindicatie had was dit allemaal niet mogelijk. De wens van de patiënt zelf is nog steeds om terug te keren naar België. Vanuit de Belgische instanties is niets meer vernomen.

Door: Redactie Nationale Zorggids