Normal_rss_entry-73301

Beeldbellen met de huisarts, recepten online vernieuwen, de hartslag meten met een smartwatch, of de gynaecoloog vanuit het ziekenhuis realtime naar een zwangerschap laten kijken terwijl de patiënt gewoon thuis is. Volgens het ministerie van Volksgezondheid weten veel Nederlanders nog niet goed wat de digitale en technologische mogelijkheden zijn in de gezondheidszorg.

Daarom wordt komende week de 'e-healthweek 2017' gehouden. Meer dan 220 zorginstellingen organiseren activiteiten in heel Nederland, zoals 'slimme huizen van de toekomst' voor ouderen en dementerenden, een pop-up e-healthwinkel op Hoog Catharijne, demonstraties op het gebied van patiëntendossiers en theatervoorstellingen.

Volgens experts speelt de digitalisering een steeds belangrijkere rol in de zorg. Daarmee kunnen de kosten omlaag en worden minder fouten gemaakt. Bovendien besparen de technologische ontwikkelingen veel tijd, waardoor patiënten meer aandacht kunnen krijgen. De e-healthweek wordt gehouden van zaterdag 21 tot en met vrijdag 27 januari.

Door: ANP