Logo_igz_inspectie_voor_de_gezondheidszorg

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft Revitalis- Orthovitality in Waalre een aanwijzing gegeven. De inspectie heeft ernstige tekortkomingen in de zorg vastgesteld die een risico zijn voor de patiëntveiligheid. De zorgaanbieder moet deze problemen binnen drie maanden oplossen. Dat meldt de inspectie. 

Op 4 januari 2017 bracht de inspectie een onaangekondigd bezoek aan Revitalis. In Revitalis worden onder meer patiënten behandeld met chronische ziekten die in het reguliere circuit te horen kregen dat ze uitbehandeld waren en patiënten met kanker. Daarbij wordt gebruik gemaakt van niet reguliere geneeswijzen waaronder ozontherapie en infuustherapie tegen ontstekingen en virussen.

Tijdens het inspectieonderzoek zijn verschillende ernstige tekortkomingen vastgesteld die een risico kunnen vormen voor patiënten. De inspectie constateerde onder andere tekortkomingen in de dossiervoering, het voorkomen van infecties, medicatieveiligheid en het onderhoud van medische apparatuur.

De inspectie controleert of Revitalis zich houdt aan de aanwijzing. Is dat niet het geval, dan kan de inspectie een last onder dwangsom of last onder bestuursdwang opleggen.

Door: Redactie Nationale Zorggids