Normal_van_rijn_schippers

Marc van der Linden, Janneke Wittekoek, Gordon, Esther van Fenema, Roué Verveer, Bram Bakker: een greep uit de waslijst aan bekende Nederlanders en gezondheidsexperts die zich samen met minister Schippers en staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid inzetten voor een gezonder Nederland. In de gisteren gepresenteerde uitgave ‘Gezondheid! Daar kun je wat van maken’ geven de BN'ers en experts tips, voorbeelden en innovaties over hoe de gezonde keuze ook daadwerkelijk de gemakkelijke keuze kan zijn. Dat meldt Rijksoverheid. 

Schippers en Van Rijn willen met hun nieuwe campagne inzetten op gezondheidswinst voor jong en oud. De verschillende ‘tafelgasten’ in ‘Gezondheid! Daar kun je wat van maken’ laten op inspirerende wijze zien hoe dat kan: thuis in de keuken, op school, op het werk, door verantwoord te sporten en te bewegen, maar ook in de relatie tussen arts en patiënt met behulp van bijvoorbeeld e-health. Door het boek heen staan 11 recepten, waarmee iedereen op simpele wijze een gezond en lekker gerecht op tafel kan zetten. Want hoewel gezondheid soms een kansspel is, kun je wel je winstkansen vergroten.

Een ander onderdeel van de campagne is de supermarktactie ‘Snel met smaak’. In 125 supermarkten door het land laten koks zien en proeven dat gezond koken niet moeilijk of duur hoeft te zijn en ook snel kan. De actie vindt plaats op 26, 27 en 28 januari. Culinair publiciste Janny van der Heijden bezoekt donderdag en vrijdag enkele supermarktlocaties om met het winkelende publiek in gesprek te gaan over gezond kopen, koken en eten. Het schema hiervan is te vinden op nederlandgezondenwel.nl. Ook zijn de tips, voorbeelden en inspiraties van de BN'ers en experts te vinden op deze website. 

De start van de campagne vindt plaats aan de vooravond van de Nationale Voedseltop, waartoe minister Schippers en staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken het initiatief hebben genomen. Zij komen morgen in Den Haag met tientallen beslissers en experts uit de voedselwereld bij elkaar met als doel verdere stappen te zetten in verantwoord en gezond voedsel voor iedereen. Onderwerpen die daar aan bod komen zijn onder andere: verdere vermindering van zout, verzadigd vet en suikers; het produceren van voedsel met zo laag mogelijke uitstoot van broeikassen, minder gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en antibiotica.

Door: Redactie Nationale Zorggids