Normal_martin_van_rijn_vws

Demissionair staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid leidt van 3 tot en met 7 april een economische missie naar de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). De missie is gericht op bedrijven in de sectoren Life Science en Health en Dutch Design. Met Van Rijn reizen zeker dertig bedrijven, universiteiten, opleidingen en kennisinstituten mee. De missie is onder meer gericht op het uitwisselen van kennis over publieke gezondheidszorg, aanpak van overgewicht, opleidingen, e-health en medische hulpmiddelen. Dat meldt Rijksoverheid. 

Naast verschillende zakelijke ontmoetingen en seminars staat een bezoek aan het splinternieuwe Al Jailila kinderziekenhuis op het programma. De staatssecretaris heeft ontmoetingen met verschillende ministers en vertegenwoordigers van het Health Authority Abu Dhabi en de Dubai Health Authority.

Voor de Life Science en Health sector is de Golf regio interessant. In de regio is onvoldoende opleidingscapaciteit. Welvaartziekten nemen er toe. Hoe kunnen ze daar mee omgaan. In de VAE is interesse hoe we dat in Nederland organiseren. Mogelijk wordt een bodem gelegd voor publiekprivate partnerschappen.

Tijdens het bezoek zal de Nederlandse ambassade in Abu Dhabi officieel worden geopend door de U.A.E. Minister of Culture and Knowledge Development, zijne excellentie Sheikh Nahyan bin Mubarak Al Nahyan en staatssecretaris Martin Van Rijn.

Door: Redactie Nationale Zorggids