Normal_oog__compfight_

Je ogen laten laseren: handig, maar voor veel mensen klinkt het als een enge bezigheid. “Dat is toch hartstikke gevaarlijk, je kunt er zelfs blind van worden!” wordt er vaak gezegd. Tijd om de waarheid van de fabeltjes te scheiden.

Iedereen die het moet doen met een bril of lenzen om goed te kunnen zien heeft zich hier weleens aan geërgerd. Lenzen zijn nou niet altijd even comfortabel, en een bril staat simpelweg niet iedereen even goed, en zit ook niet per se heel fijn op je gezicht. Vroeg of laat komt dus altijd wel de vraag naar boven of het laten laseren van de ogen geen goede oplossing is. Het gemak zal niemand kunnen ontkennen, maar er zwerven ook aardig wat hardnekkige verhalen rond over dit soort behandelingen. Laten we maar gewoon met de deur in huis vallen:

Kan ik blind worden van een ooglaserbehandeling?
Je ogen laten laseren is vaak een grote beslissing, die je graag met mensen om je heen bespreekt. Terecht, al is er daarbij altijd wel iemand die je vertelt dat dit ook aardig mis kan gaan. In het ergste geval verlies je je ogen, en ben je dus voor de rest van je leven blind. Maar hoeveel klopt er nou eigenlijk van dit soort verhalen? Nou, bar weinig blijkt dus. Want wat is nu het geval: je kunt überhaupt niet blind worden van een ooglaserbehandeling. Het enige wat er hierbij gebeurt, is dat het hoornvlies wordt aangepast: zelfs als dit niet geheel goed gaat, wordt het oog zelf dus niet beschadigd. Daarbij geldt dat de kans op een niet-geslaagde operatie sowieso non-existent is, doordat de behandeling vrijwel geheel automatisch uitgevoerd wordt. Het enige risico dat bij dit soort operaties bestaat, is de kans op een infectie, wat in ongeveer 1% van de gevallen ontstaat. Ook zo’n infectie is echter goed te behandelen, waardoor de kans op blind worden feitelijk nul is, mits de behandeling met moderne apparatuur en op hygiënische wijze uitgevoerd wordt.

Oké! Wat moet ik verder nog weten?
Een goede ooglaserbehandeling staat of valt bij goed vooronderzoek. Aangezien de behandeling grotendeels automatisch verloopt, moet er veel informatie ingewonnen worden over het oog. Het is dan ook belangrijk dit te doen bij een bedrijf als Vision Ooglaseren, dat beseft dat een uitgebreid vooronderzoek cruciaal is in dit soort gevallen. In dat stadium moet ook duidelijk worden of ooglaseren mogelijk is voor uw ogen: in zo’n 25% van de gevallen, bijvoorbeeld bij een te sterke afwijking of zwangerschap, is dit niet het geval. Natuurlijk zijn er nog meer dingen waarmee rekening gehouden moet worden: wegen de financiële kosten bijvoorbeeld wel op tegen de baten? Vision Ooglaseren geeft maar al te graag uitgebreid antwoord op dat soort vragen. Schroom dus niet, en ga vooral eens kijken of het laten laseren van de ogen ook een optie voor u is.