Normal_gluten_vrij

Glutenvrije producten bevatten vaak meer vet, suiker of zout dan ‘gewone’ producten. Dit blijkt uit een steekproef van de Consumentenbond onder vijf A-merkproducten. Ook bevatten producten zonder gluten minder vezels dan andere producten. Dit meldt de Consumentenbond. 

Zo heeft de glutenvrije knäckebröd van Wasa zes keer zoveel verzadigd vet en twee keer zoveel zout op de ingrediëntenlijst staan als de volkoren knäckebröd. Ook in de Koopmans glutenvrije pannenkoekmix is meer zout gevonden als de volkoren variant en de Peijnenburg glutenvrije ontbijtkoek bevat meer calorieën dan de reguliere versie van Peijnenburg.

Daarnaast stelde de Consumentenbond vast dat de glutenvrije producten duurder zijn dan andere varianten van het product. Gewone stroopwafels van de Albert Heijn kosten 11 cent per stuk, maar de glutenvrije variant kost 37 cent per stuk.

Door: Redactie Nationale Zorggids