Normal_normal_logo_hartstichting_logo

De vijftigste collecte van de Hartstichting van 2 tot en met 8 april heeft 3.045.052 euro opgebracht. Tegen alle trends in stijgt de collecteopbrengst met 94.623 euro ten opzichte van 2016. Dankzij de inzet van 4.500 vrijwilligers en 50.000 collectanten is er sinds 2008 voor het eerst een stijging. Met de giften werkt de Hartstichting aan oplossingen om hart- en vaatziekten éérder te herkennen en op te sporen. Dat meldt de Hartstichting. 

Zo’n 4.500 vrijwilligers organiseren jaarlijks samen met de Hartstichting de collecte verspreid over 1243 locaties. Ruim 50.000 collectanten gaan tijdens de Hartweek op pad om donaties te verzamelen voor onderzoek naar signaalstofjes in het bloed die helpen een naderend hartinfarct op te sporen.

De Hartstichting werkt continue aan het innoveren van de collecte omdat mensen steeds vaker geen kleingeld in huis hebben. Dit jaar liep een pilotgroep van collectanten verspreid over het land met een contactloze collectebus om deze nieuwe manier van collecteren te onderzoeken. Met de contactloze collectebus kunnen mensen snel, makkelijk en veilig doneren met een contactloze betaalpas of met hun mobiele telefoon. Sinds 2016 kunnen ze zelfs met hun smartphone een eenmalige donatie geven door de iDEAL QR-code sticker op de collectebus te scannen met de iDEAL QR-codescanner app.

Door: Redactie Nationale Zorggids