Normal_collecte_ms

Van 20 tot en met 25 november organiseert het Nationaal MS Fonds de landelijke huis-aan-huiscollecte om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte Multiple Sclerose (MS). Dat meldt het Nationaal MS Fonds.

MS is een chronische ziekte van het centrale zenuwstelsel. In Nederland hebben meer dan 17.000 mensen MS, en daar komen jaarlijks zo’n achthonderd mensen bij. De eerste ziekteverschijnselen openbaren zich meestal tussen het twintigste en veertigste levensjaar en het is de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen in Nederland. Veelvoorkomende klachten zijn moeheid, oogklachten, krachtverlies, (aangezichts)pijn, coördinatiestoornissen, blaasproblemen en gevoelsstoornissen.

Er is nog steeds weinig bekend over MS. Onderzoekers weten bijvoorbeeld niet waardoor MS veroorzaakt wordt en hoe het genezen kan worden. Met de opbrengst van de collecte investeert het Nationaal MS Fonds in innovatie onderzoeken om MS te genezen.

Deze week komen vrijwilligers langs de deuren om te collecteren, maar doneren is ook mogelijk via www.mscollecte.nl, via giro 5057 of door het woord STOPMS te sms’en naar 4333. De sms kost eenmalig 2 euro. 

Door: Redactie Nationale Zorggids