Normal_stethoscoop_rekening

De toekomst van de acute verloskunde en spoedeisende zorg bij Noordwest Ziekenhuisgroep in Den Helder is gegarandeerd. Hiervoor heeft Noordwest afspraken gemaakt met zorgverzekeraars VGZ en Zilveren Kruis. Dat meldt Noordwest.

In september liet VGZ al weten garant te willen staan voor de spoedzorg in Den Helder. En ging daarom samen met het ziekenhuis naar de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) het ministerie van volksgezondheid om daar na te vragen of de beschikbaarheidsbijdrage nog toereikend was. Daarmee werd een dreigende sluiting op korte termijn afgewend.

In de afspraken tussen de Ziekenhuisgroep en zorgverzekeraars staat onder andere dat ze in gesprek blijven met de NZa en het ministerie over een aanpassing van de landelijke regeling voor een financiele bijdrage aan de beschikbaarheid van spoedzorg en geboortezorg. In de tussentijd betalen de zorgverzekeraars de extra bijdrage zodat de acute verloskunde en spoedeisende zorg in Den Helder blijft voortbestaan.

Ook zijn er afspraken gemaakt over vernieuwing van het bestaande ziekenhuis en andere noodzakelijke bouwkundige aanpassingen. “We zijn tevreden over de gesprekken die we de afgelopen maanden hebben gevoerd. We deden dat met het belang van een goede (acute) zorg voor de patiënten in ons verzorgingsgebied voor ogen. Er komt nu een eind aan onzekerheid voor zowel onze patiënten als onze medewerkers”, zegt bestuursvoorzitter Joop Hendriks van Noordwest Ziekenhuisgroep. 

Door: Redactie Nationale Zorggids