Normal_plus

Ondanks de vermelding ‘melkvrij’ op de verpakking van de Moment Kerst petit fours van PLUS Supermarkten, is het product niet melkvrij. In de gebakjes zit melk verwerkt en zijn daarom gevaarlijk voor klanten met een melkallergie of lactose-intolerantie. Wie hier last van heeft, wordt gevraagd het product terug te brengen naar één van de winkels. Dat meldt de NVWA. 

Het gaat om PLUS Moment Kerst petit fours met streepjescode 8710624584924, met alle houdbaarheidsdata. Op de verpakking staat een ‘melkvrij’ icoon, terwijl het product melk bevat. Wie kampt met een lactose-intolerantie of melkallergie, kan het product terugbrengen naar de winkel en het aankoopbedrag terugvragen. Vertoon van aankoopbon is niet nodig.

Kinderen en volwassenen met koemelkallergie kunnen last krijgen van huidklachten en maagdarmklachten. Ook kan een anafylactische reactie optreden, wat tintelingen, heftige jeuk, luchtwegklachten, hartritmestoornissen of ernstiger kan betekenen. In sommige gevallen kan het dodelijk zijn.

Het verschil tussen een melkallergie en lactose-intolerantie is de oorzaak van beiden. Lactose-intolerantie ontstaat doordat het lichaam de lactose die in melk zit niet kan verteren. Een allergische reactie ontstaat door de eiwitten die in de melk voorkomen.

Door: Redactie Nationale Zorggids