Normal_voetbal_kinderen__compfight_

Over anderhalve maand gaat de KNVB, in samenwerking met het AMC en VUmc, van start met een spreekuur voor voetballers met een hersenschudding. Het is de bedoeling dat spelers die last hebben van een hersenschudding daar vanaf 1 maart heen gaan om ervoor te zorgen dat ze er niet te lang mee rondlopen. Dat meldt NU.nl. 

Het spreekuur is toegankelijk voor amateurvoetballers en voor spelers van topclubs. “Het gaat om de gezondheid van de voetballers, niet om het niveau. We willen kennis overbrengen en ervaring verspreiden”, zegt chef-arts Edwin Goedhart.

Spelers met een hersenschudding hebben vaak enkel een paar dagen rust nodig. Maar als de hersenschudding ernstiger blijkt, moet duidelijk worden waarom dat zo is en wat daaraan gedaan kan worden. Het is niet de bedoeling dat voetballers hun klachten negeren en weer te snel het veld opgaan. Dit kan namelijk leiden tot ernstigere problemen. Met het spreekuur hoopt de KNVB voetballers hierover te informeren en bij een hersenschudding te begeleiden. 

Door: Redactie Nationale Zorggids