Normal_logo_erasmus_mc

KLM Health Services bv, Royal Schiphol Group en Erasmus MC hebben het International Patient Center (IPC) opgericht. Doel van IPC is de Nederlandse hoog complexe zorg beschikbaar te stellen aan patiënten uit het buitenland. Dat meldt Erasmus MC. 

De gezondheidszorg in Nederland staat internationaal zeer hoog aangeschreven. Dat biedt kansen om van Nederland een belangrijke medical travel – bestemming te maken, reden voor de oprichting van het International Patient Center The Netherlands (IPC). Daarnaast wordt de wetenschappelijke kennis vergroot door meer patiënten in Nederland te behandelen. Dat komt ook de kwaliteit van zorg voor alle patiënten in Nederland ten goede. Nederlandse patiënten ondervinden geen nadelen van de behandeling van patiënten uit het buitenland.

Behandeling van alle patiënten uit het buitenland in Erasmus MC loopt vanaf nu via IPC. De care coördinator van IPC bemiddelt tussen de patiënt en de specialistische zorgverlening en regelt met KLM Health Services en Royal Schiphol Group het (medisch) vervoer, de voorzieningen en het verblijf van de internationale patiënt.

Ernst Kuipers, voorzitter raad van bestuur Erasmus MC: “Onze visie is om complexe medisch specialistische zorg van het Erasmus MC wereldwijd te koppelen aan de zorgvraag van de internationale patiënten. De Nederlandse gezondheidszorg is de beste van Europa en staat hoog in internationale ranglijsten. Nederland scoort gemiddeld een 9,3 op de Euro Health Consumer Index. Dat biedt kansen om van Nederland een belangrijke bestemming voor medical travel te maken.”

Door: Redactie Nationale Zorggids