Normal_paul_blokhuis

Staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid heeft drie voorzitters aangesteld voor de gesprekken over het Nationaal Preventieakkoord en hen de opdracht meegegeven om met alle partijen in drie thematafels te komen tot stevige ambities en concrete maatregelen voor een gezonder Nederland. De gesprekken waaraan zo’n veertig organisaties deelnemen zijn vrijdag gestart en moeten na de zomer leiden tot het Nationaal Preventieakkoord. Dat meldt Rijksoverheid.

Blokhuis: “Ik heb groot vertrouwen in deze sterke voorzitters om met alle gesprekpartners echt verschil te maken en met een slim pakket te komen waar we allemaal beter van worden. Het Nationaal Preventieakkoord moet de rookvrije generatie dichterbij brengen, zorgen dat er minder kinderen en volwassenen met overgewicht zijn en problematisch alcoholgebruik terugdringen.”

De drie voorzitters richten zich allemaal op een specifiek thema van het Nationaal Preventieakkoord. Jolande Sap (voorzitter Federatie voor Gezondheid) gaat zich bezighouden met het terugdringen van roken. Voor Erik van der Burg (wethouder Amsterdam) staat het tegengaan van overgewicht centraal. Problematisch alcoholgebruik is de focus voor Leon Meijer (wethouder Ede). 

Ze worden in hun werk bijgestaan door drie inhoudelijke deskundigen: Marc Willemsen (Universiteit Maastricht), Jaap Seidell (Vrije Universiteit) en Ninette van Hasselt (Trimbos).

Door: Redactie Nationale Zorggids