Foto: Dirk van den Broek

Dirk van den Broek en DekaMarkt halen hun tartaars uit de schappen.  In ‘1 de Beste’ tartaars van Dirk van den Broek en ‘Slagers Beste’ tartaars van DekaMarkt is de listeriabacterie aangetroffen. Deze bacterie kan een voedselinfectie veroorzaken. Dat meldt de NVWA. 

Bij supermarktketen Dirk van den Broek gaat het om tartaars met de houdbaarheidsdatum 30-04-2018. Klanten die het product gekocht hebben, kunnen deze terugbrengen naar de winkel. Zij krijgen hun geld terug, ook zonder aankoopbon.

Voor DekaMarkt geldt dat op de tartaars een houdbaarheidsdatum van 29-04-2018 staat. Voor klanten die dit product hebben gekocht, geldt hetzelfde: zij kunnen de tartaars terugbrengen naar de winkel en het aankoopbedrag terugkrijgen. Ook zonder aankoopbon.

De kans op een besmetting met listeria is klein, maar wie wel ziek wordt kan daar veel last van krijgen. De bacterie is vooral gevaarlijk voor zwangere vrouwen omdat het een vroeggeboorte of miskraam als gevolg kan hebben. Mensen met een normale afweer kunnen hebben van milde griepklachten. Klachten kunnen pas ontstaan na negentig dagen na het eten van een besmet product.

Door: Redactie Nationale Zorggids