Normal_schoolkantine__vo__mbo__gezond__fruit__groente__eten

De Papendrechtse Anita Buitrago (32) hoopt dat er gezondere voeding beschikbaar komt in ziekenhuizen, om zo zieke mensen aan te laten sterken. De vrouw, die zelf kanker heeft, werd tijdens haar ziekenhuisopnames overvallen door het aanbod aan zoetigheid en suiker, terwijl er maar weinig gezonde opties waren. Door geld in te zamelen hoopt ze daar verandering in te brengen, omdat het voornamelijk met financiën te maken heeft. Dit meldt Algemeen Dagblad.

De vrouw heeft kanker en is meerdere keren in het ziekenhuis beland. “Ik at zelf maar weinig van het ziekenhuiseten. Fabrieksbrood, fruit op siroop. Als ik vroeg om een groentesapje, zeiden ze:‘Sorry meid, we hebben wél cola of fanta?’” Ze besloot daarom actie te ondernemen en niet alleen tegen kanker te strijden, maar ook tegen het ongezonde eten in ziekenhuizen. “Ik denk niet dat je door gezond eten van kanker kunt genezen. Ik geloof wel dat het je lichaam kan helpen om aan te sterken, of sterker te worden.”

Gezond eten is volgens Buitrago vooral een geldkwestie. Ze werkt samen met de Daniel den Hoeds kliniek, waar ze zelf verbleef, en de bijbehorende stichting. Er worden op 12 mei in Papendrecht allerlei activiteiten georganiseerd om geld in te zamelen. “Elke euro is meegenomen. Het zou mooi zijn als bedrijven en grotere sponsoren mee willen helpen om dit voor de lange termijn te realiseren. Maar elke keer dat er gezond wordt gegeten, is winst.”

Door: Redactie Nationale Zorggids