Logo_igj_inspectie_gezondheidszorg_en_jeugd

De minister voor Medische Zorg en Sport heeft op advies van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in oprichting (IGJ i.o.) per 12 juni 2018 het bevel ten aanzien van Gezondheidscentrum Medimel B.V. te Utrecht beëindigd. Tegelijkertijd heeft de inspectie de op 5 juni 2018 opgelegde last onder dwangsom opgeheven. Dit meldt de inspectie.

Tijdens een inspectiebezoek op 18 mei 2018 heeft de inspectie het Gezondheidscentrum Medimel B.V. een bevel opgelegd omdat er geen adequate waarneming van de praktijk was geregeld voor de patiënten die spoedzorg behoeven. Op 24 mei 2018 is dit bevel verlengd door de minister voor onbepaalde tijd totdat Medimel B.V. aantoonbare adequate verbetermaatregelen heeft genomen waarmee de spoedzorg geregeld is.

Op 11 juni 2018 heeft de inspectie de minister voor Medische Zorg en Sport een advies gegeven ter opheffing van het bevel per 12 juni 2018, omdat Medimel B.V. had aangetoond dat per die datum adequate waarneming voor patiënten die spoedzorg behoeven was gerealiseerd. Naar aanleiding van het advies van de inspectie heeft de minister het verlengde bevel per 12 juni 2018 beëindigd.

Last onder dwangsom opgeheven

Op 5 juni 2018 heeft de inspectie Gezondheidscentrum Medimel B.V. een last onder dwangsom opgelegd omdat tijdens het bevel in strijd met het bevel patiëntenzorg is verleend. De last onder dwangsom is opgelegd ter voorkoming van herhaling van de overtreding. Met het opheffen van het bevel wordt ook de last onder dwangsom per 12 juni 2018 opgeheven.

Door: Redactie Nationale Zorggids