Normal_rss_entry-143145

Aidsactivisten vanuit heel de wereld beginnen zondag met een protestmars van negen dagen van Brussel naar Amsterdam. Daarmee vragen ze aandacht voor zaken als barrières voor toegang tot hiv-medicijnen en discriminatie en stigmatisering van mensen die leven met hiv.

De mars, met als thema 'Towards Zero Together', moet ook mensenrechtenschendingen, politieke onwil en gebrek aan financiering voor aidsbestrijding onder de aandacht brengen.

Het laatste deel van de mars gaat door het centrum van de hoofdstad, aan de vooravond van de internationale aidsconferentie AIDS2018 op maandag 23 juli. Naar verwachting sluiten zich hier duizenden mensen bij aan, onder wie prinses Mabel. Zij zet zich al jaren in voor de strijd tegen aids en zal ook het publiek toespreken.

Start AIDS2018

De protestmars in Amsterdam start om 13.00 uur bij het Amstelveld en eindigt om 16.00 uur bij de RAI.

De mars is tegelijkertijd de start van AIDS2018, de 22ste editie van het grootste congres ter wereld op het gebied van gezondheid. Wetenschappers, beleidsmakers, activisten en politici komen bijeen om te praten over oplossingen om de wereldwijde aidsepidemie in te dammen.

Door: ANP