Normal_mammogram_borstkanker_onderzoek

De borstkankercentra van het Erasmus MC, Amphia Ziekenhuis, Franciscus Gathuis &Vlietland en vijf andere ziekenhuizen in de regio Zuidwest-Nederland gaan samen de zorg aan borstkankerpatiënten verbeteren. Het plan is om de data waarmee de resultaten van borstkankerbehandelingen worden gemeten te uniformeren. Dat melden NU.nl en Erasmus MC. 

Zorgprofessionals van de acht ziekenhuizen zullen gebruikmaken van een dashboard waarop alle resultaten worden verzameld. Het dashboard vergemakkelijkt de kennisdeling waardoor zorgverleners meteen betere zorg kunnen leveren.

Het gaat om gegevens die vanuit het ziekenhuis worden aangeleverd, maar ook om door patiënt gerapporteerde uitkomsten. En juist deze gegevens zijn belangrijk voor in de spreekkamer zodat een juist behandeling plan kan worden opgesteld. “Dat vind ik het mooie van dit project. We kunnen zo met het team iedere patiënt nog beter begeleiden en de zorg bieden die passend is voor de persoon in plaats van voor de aandoening”, zegt verpleegkundig specialist Dunja van der Meer van het Amphia Ziekenhuis.

De ziekenhuizen verwachten aankomende september te kunnen starten met deze vorm van samenwerking. Naast het Erasmus MC, Amphia Ziekenhuis en Franciscus Gasthuis & Vlietland zijn ook het Albert Schweitzer ziekenhuis, Ikazia Ziekenhuis, Maasstad Ziekenhuis, Spijkenisse Medisch Centrum en het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis aangesloten bij de samenwerking. 

Door: Redactie Nationale Zorggids