Normal_ziekenhuisbed

De temperaturen lopen op, maar ziekenhuizen lijken daar in het aantal opnames nog niets van te zien. Ziekenhuizen in de regio Nijmegen houden nauw contact met elkaar over de beschikbare bedden en kunnen, waar nodig, naar elkaar doorverwijzen. Dat meldt de Gelderlander. 

“Een ziekenhuis moet altijd op alles voorbereid zijn en dat zin we. Maar er is zeker geen extra toeloop, en we verwachten ook niet dat die gaat komen. Het is al een tijd heet en ouderen houden daar rekening mee; die blijven gewoon binnen”, zegt een woordvoerder van het Slingeland Ziekenhuis en Streekziekenhuis Koningin Beatrix.

Ook in het CWZ blijft het relatief rustig ondanks de hoge temperaturen. Daar genoeg personeel beschikbaar en het hitteprotocol is geactiveerd. Rijnstate kampt wel met een personeelstekort waardoor het hier en daar schuiven is met de bezetting. Het is er druk, maar de drukte is niet hitte-gerelateerd. In Rijnstate zijn collega’s met vakantie, waardoor anderen extra moeten bijspringen. Ouderen liggen hier bovendien onnodig lang in het ziekenhuis omdat de doorstroming naar een verpleeghuis moeizaam verloopt. 

Door: Redactie Nationale Zorggids